foto1
foto1
foto1
foto1
foto1
Καλωσήλθατε στην ιστοσελίδα του Γυμνασίου Αντίκυρας

Από το Μάρτιο κ μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς ένα τμήμα της Α τάξης, κ συγκεκριμένα το τμήμα Α1, πραγματοίησε ένα πρότζεκτ το οποίο βασίστηκε στη μέθοδο SEM. Μετά από την διαδικτυακή ενημέρωση των μαθητών από την Διεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο, τα παιδιά δημιούργησαν ένα ερωτηματολόγιο σχετικά με τις συνήθειες των μαθητών του σχολείου μας.

Attachments:
Download this file (A1.pdf)A1.pdf[ ]112 kB

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας οι μαθητές του σχολείου μας συμμετείχαν σε δράση που προετοίμασαν οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας (Νούλα Στέλλα, Μπουρδούβαλη Παρασκευή, Σκούμπαφλος Γεώργιος και Μπαρτατίλα Μυρτώ-Χαρά) με θέμα ΝΤΟΠΙΟΛΑΛΙΕΣ. Το αποτέλεσμα της δράσης μπορείτε να το δείτε στο παρακάτω συνημμένο αρχείο

Attachments:
Download this file (NTOΠΙΟΛΑΛΙΕΣ.docx)NTOΠΙΟΛΑΛΙΕΣ.docx[ ]43 kB

                                                 ΛΕΣΧΗ ΦΙΛΑΝΑΓΝΩΣΙΑΣ

Το σχολείο μας διοργανώνει για μια ακόμη χρονιά τη λέσχη φιλαναγνωσίας. Σκοπός της είναι να έρθουν οι μαθητές σε επαφή με το βιβλίο, που τα τελευταία χρόνια παραγκωνίζεται λόγω του διαδικτύου, και να μελετήσουν όσο το δυνατόν περισσότερα λογοτεχνικά έργα, πράγμα που θα συμβάλλει και στην έμμεση γνωριμία τους με τους αντίστοιχους λογοτέχνες.

Οι μαθητές καλούνται να συμμετέχουν προαιρετικά σε ομάδες , που θα αναλαμβάνουν να μελετήσουν ένα λογοτεχνικό έργο την κάθε φορά και κατόπιν θα παρουσιάσουν την άποψη- κριτική τους σχετικά με αυτό στους συμμαθητές τους. Αυτή θα αφορά στο περιεχόμενό του, τη γλώσσα και το ύφος του, τα μηνύματα  που τυχόν περνούν μέσα απ΄ αυτό.

Η κίνησή μας αυτή ευελπιστούμε ότι θα έχει ως αποτέλεσμα να προτρέψουν και άλλους συμμαθητές τους- που είναι αναποφάσιστοι ή έχουν κάποιους ενδοιασμούς- να το μελετήσουν και να απολαύσουν και εκείνοι με τη σειρά τους ένα αξιόλογο πνευματικό δημιούργημα.

 

2024 Copyright Γυμνάσιο Αντίκυρας Rights Reserved